četrtek, 23. julij 2015

vročina

Zadnje dni kar naprej poslušamo kako je vroče... Prideš v trgovino in prodajalka, ki cel dan sedi za blagajno v trgovini s klimo "jamra" kako je težko delati... Poslušaš radio in po koncu vsake pesmi slišiš kakšna je temperatura zunaj in da se v taki vročini ne da delati...

Ali ni ravno zato poletje? Celo leto čakamo, da bo poletje, ko nam bo vroče in bomo lahko hodili naokoli v kratkih oblačilih. Verjetno so že vsi pozabili lansko poletje, ko pa ni bilo tako vroče in je bilo pritoževanja, da to ni pravo poletje čez glavo. Nikoli nam ni prav!

Jaz obožujem poletje in vročino. Priznam, je včasih težje delati in se posledično premikamo bolj počasi.
Z vročino se je pač treba spopasti in se malo ohladiti.


Tako to naredimo pri nas. :)


  • Prejšnji vikend smo šli na krajši oddih na morje. 

Nekaj najlepšega (za otroke), ko dobi za zajtrk kruh z Nutello pa ni zraven očija s krpo. ;) Je pa pač takoj po zajtrku na vrsti tuširanje kar zunaj.



  • Ta vikend smo pa po slučaju pristali v Klevevžu.

Naši mali skavti so taborili v Šmarjeti in ker smo prišli kakšno uro pred sveto mašo, smo imeli še čas za hitro kopanje.
V tistem bazenčku je bilo kar nekaj ljudi, zato smo se odpravili nekaj metrov višje na slapove. Otroka sta zelo uživala. Skale niso drseče, zato je tudi Žan brez težav sam plezal sem in tja. S sabo smo imeli majhno ladjico iz lubja (Janijevo delo), ki smo jo spuščali po slapu. Ena ura je bila kar prekratka. Se bomo morali še kdaj vrniti.





Med tednom pa:

  • Vsak dan ko pridemo iz vrtca, najprej v senci pod trto sestavljamo sestavljanke. V dar smo dobili 3 sestavljanke Miki Miške (25, 36 in 49 kosov). Sestavljanje zgleda tako: prvi košček poišče sam. Potem pa mu jaz pokažem, kateri košček paše zraven in sam poišče ustrezni prostor. In tako vse do konca, dokler niso sestavljene vse tri sestavljanke. Potrebnega je veliko potrpljenja.


In ker mora mami poskrbeti za dva otroka, nima vedno časa sedeti zraven in pomagati pri sestavljanju.
Tako je Žiga en dan sam sestavljal sestavljanko z 49 kosi. Po pol ure je bil rezultat tak.
Ampak ni obupal. Sem se že jaz prej naveličala. Pa sva potem vseeno sestavila vse tri sestavljanke.



  • Slikanje po steni z vodo in rokami.

  • Obisk strica Luka in plavanje v bazenu - poskrbimo, da mu ne bi bilo preveč dolgčas v počitniških dneh.

  • v vrtcu pa imamo mali bazenček in otroci zeeelllooo uživajo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar