torek, 23. junij 2015

bolniški teden

Po dveh mesecih in pol bolniške, 12 mesecih porodniške in dveh mesecih dopusta bi bil res že čas, da bi šla nazaj v službo. Jaz sem se že kar veselila, da bodo dnevi nekoliko drugačni. Pa so moji fantje poskrbeli, da služba še malo počaka.

Tak je naš urnik ta teden:

Konec prejšnjega in začetek tega tedna smo tako bili primorani biti bolj kot ne notri. Včasih je kar umetnost zaposliti oba fanta skozi cel dan.


Ko je bila še visoka vročina in ni bilo veliko energije, smo veliko brali.Tukaj pa še nekaj fotografij (starih in današnjih), kaj počnemo pri nas doma, ko smo ujeti med štiri stene (zaradi bolezni, ali vremena).


Lego duplo kocke.
Žiga si je nekako rezerviral živali. Vsak dan postavi "živalski vrt" in poskrbi, da nobena žival ne manjka.

Žan pa se veliko raje igra z avtomobili.Živali - prav vsaka ima svoje mesto.Lesena železnica - ni tako zelo aktualna kot živali. Pa se vseeno oba zelo zamotita z njo, ko jo enkrat sestavimo.
Dirkalna steza - oba sta navdušena nad njo. Se opravičujem za slabšo sliko. Plastelin.Natikanka, ki jo je sicer dobil Žan za rojstni dan. Ampak je tudi Žigu zelo všeč. Pa tudi za njega ni najlažja. Pri delu je zelo zbran in grozno razmišlja, kako bo postavil, da bo pravilni barvni vrstni red.Zibajoči delfin. Prvič, ko smo se igrali z njim, je Žiga dobil moje navodilo: "Najprej vrzi kocko." Naprej mu nisem uspela razložiti, ker je kocka poletela čez celo dnevno sobo in smo jo morali najti. Takrat sem se zavedla, da moram ZELO paziti, kako izbiram besede. Zdaj kocko "zakotalimo" in če kdo Žigu reče, da naj jo vrže, ga takoj popravi, da se kocka zakotali. :)


Žiga se sicer s tem delfinom še ne igra čisto tako kot pravijo pravila. Zelo pa trenira svojo fino motoriko. Danes mu je skoraj uspelo zložiti vse valje delfinu v naročje (trije so mu ostali).


Fotografij je zmanjkalo. Se pa fanta zelo rada še igrata:
- z avtomobili
- z žogami 
- z malimi igračkami iz kinder jajčk. 


2 komentarja:

  1. Haha... s tole "vrzi kocko" sem se pa do solz nasmejala. Si kar v živo predstavljam, kako je to zgledalo :-D.

    Naš Urban pa kljub že skoraj 14 mesecem še vedno daje veliko stvari v usta. Sem že dvakrat poskusila s slanim testom, pa je vedno iz prve testo romalo v usta. Komaj čakam, da ga bo to minilo, pa da bova lahko ustvarjala. Sedaj mu niti prstnih barv ne upam dati, ker bo sekunda nepozornosti, pa bo imel barvo v ustih. Sva pač zaenkrat še bolj pri avtkih, žoganju, vtikanju majhnih stvari skozi luknje itd.

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Naš Žan tudi še včasih kaj da v usta. Ko je ta slika s plastelinom nastala, je še bil v obdobju, ko je veliko šlo v usta. Ker je drugi otrok, se s takimi stvarmi sreča prej, ker mu je vse tako zanimivo, kar počne starejši brat. Se je pa zato hitro naučil, kaj je res za v usta in kaj ne. Zdaj tudi ve, ko mu rečem: "Ne, to ni za v usta, daj ven," da pač ni za jest in pljune sam ven. Zdaj je star 13 mesecev in že loči kaj je hrana in kaj ne.

    Za ustvarjanje s tako majhnim pa priporočam jedilne barve. Tako sva začela z Žigom (je tudi veliko v usta dajal). Jedilno barvo zmešaš z vodo, mu daš čopič in bo lahko veselo ustvarjal. Če pa slučajno poskusi, pa tudi ni nobene panike.

    OdgovoriIzbriši