Ko sva se jih lotila, Veliki Ž najprej ni bil prepričan, če bi res pomagal.
"Bom umazan." Nikoli si nisem mislila, da bom kaj takega slišala od dvoletnika. Kaj ni tako, da otroci radi packajo? No, s časoma se je opogumil in z veseljem pomagal.
SESTAVINE (za okoli 28 komadov):
- 100 g masla ali margarine v kocki
- 150 g moke
- 25 g koruzne moke (jaz je ponavadi nimam, pa dodam kar toliko več navadne moke)
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vanilijevega ali madljevega ekstrakta (lahko pa damo tudi vanili sladkor)
DEKORACIJA:
- 100 g sladkorja v prahu za preliv
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
- sladkorne mrvice
PRIPRAVA PO KORAKIH:
1. Pečico segrejte na 180°C. Na pekač položite peki papir. V posodo stresite moko, koruzno moko in maslo ali margarino. S prsti gnetite tako dolgo, da je zmes podobna finim drobtinam.
2. Primešajte sladkor v pragu in vanilijev ali mandljev ekstrakt, da dobite čvrsto testo. Ovijte gav folijo za živila in postavite v zamrzovalnik za približno 10 minut, da se ohladi. (Jaz včasih testo pripravim en dan prej in je čez noč v hladilniku.)
3. Testo razvaljajte, da je približno 5 mm debelo. Izrežite oblike s pomočjo modelčkov za piškote.
4. Položite jih na pekač in pecite 10 minut ali dokler ne postanejo zlato zapečeni.
5. Medtem ko se ohlajajo, zmešajte sladkor v prahu z 2 žličkama vode, da dobite gost preliv. Polovici preliva dodajte barvilo za živila, da se obarva rožnato. Preostanek naj ostane bel. Malo ga namažite na vsak piškot, nato ga posujte s sladkornimi mrvicami.
Lahko pa še tople piškote povaljate v sladkorju v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar